Sous Vide koken

/ Surprise kookgerei →

Sous vide is het het garen van gevacumeerd voedsel in een waterbad met een constante temperatuur.

Het grote voordeel is dat je perfectie bereikt in de bereidingstemperatuur. Je ingrediënten behouden een optimale textuur en verliezen (o.a. door het vacuüm) geen vocht. Alle sappen blijven dus behouden.

Sous vide bereiden is vooral heel interessant bij de bereiding van vlees of vis. Een mootje zalm, sous vide gegaard, is een echt smaakexplosie. Het behoudt zijn kleur, en alle sappen. Maar ook vele soorten vlees lenen zich prima voor deze bereiding. In de vacuüm verpakking kun je ook heel mooi een marinade toevoegen. Nadat het waterbad op temperatuur gebracht is met de sous vide regulator leg je de vacuüm zak in het waterbad. Nu is het alleen nog wachten. Een klein stukje zalm is in 15 minuten klaar, maar voor stukken vlees kun je uitgaan van zeer lange bereidingstijden. Echt slow cooking met volledig behoudt van smaken, kleuren en structuren. Laat na bereiding even rusten, snij de zak open en presenteer het aan je gasten. Om kleur te krijgen kunt u vlees even kort heet aanzetten.

De vier voordelen van Sous vide bereiden

Perectie: Het garingsproces verloopt op een echt constante temperatuur
Smaak: Alle smaken in het product blijven behouden. Ze worden niet afgestaan aan water of vet, maar blijven in het product
Uitstraling: Serveer je ingrediënt met ongekende klasse. Bij deze manier van garen behoudt je de perfecte kleur en structuur
Gemak: De bereiding duurt lang maar is zeer eenvoudig en overgaren kan praktisch niet.

Dit Sous Vide apparaat is geschikt voor de echte kookliefhebber. U plaatst hem in een gastronorm bak of elk ander reservoir en het apparaat brengt het water naar de juiste temperatuur met een maximum van 95 graden Celcius. Het vermogen is 1300 Watt. De tijdsduur en temperatuur zijn volledig in te stellen.
Door de instelbare klem kan dit sous vide apparaat op verschillende waterbakken gezet worden.
Verwijderbaar en afwasbaar filter om het sous vide apparaat te beschermen tegen kalk en ketelsteen.

220-240 Volt 1300 Watt
instelbereik 0 - 99 graden Celcius
werktijd instelbaar van 1 minuut tot 59 uur en 59 minuten, tijdsverloop is af te lezen
de hoeveelheid water dat deze sous vide regelaar op temperatuur kan houden is afhankelijk van de mate van isolatie van het te gebruiken reservoir. Minimale diepte van het water is 15 - 19 cm.
Gewicht 1,10 kg
Sous vide koken is het garen van gevacumeerd voedsel (vlees, groenten en fruit) op constante temperatuur. U heeft naast dit Sous Vide apparaat dus ook een vacumeer apparaat nodig. Daarom hebben wij een set aanbieding gemaakt.
Even ons favoriete voorbeeld.
Vacumeer een grote ossehaas van bijvoorbeeld 1 kg met verse kruiden. Plaats het Wartmann Sous Vide apparaat in een bak of grote pan met water. Breng met het Wartmann Sous Vide apparaat de temperatuur op 56 graden Celcius. Plaats de gevacumeerde ossehaas in de bak met water. Laat het nu ongeveer 4 - 6 uur staan(het Sous Vide apparaat geeft vanzelf een alarm als de ingestelde tijd is verstreken), afhankelijk van de dikte van de ossehaas. Wat ons betreft kan het niet lang genoeg zijn. Lijkt wat werk maar u hoeft er eigenlijk niet meer naar om te kijken. Hoe langer het vlees op de constante temperatuur van 56 graden gehouden wordt, des te malser het vlees wordt. Bij 56 graden stollen de eiwitten in het vlees niet waardoor het super mals en sappig blijft en mooi rose.
Na de verstreken tijd even openknippen en snel heel kort om en om heet aanbraden of aan de buitenkant bruin branden met een koksbrander, puur voor de kleur en grillsmaak. Succes en genieten maar

https://www.surprisekookgerei.nl/apparaten/9/sous-vide-koker/61

Foto's

Tags

sous videwartmann

Meer nieuwsberichten