Heb jij al mooie duurzame slippers en schoenen voor de vakantie?.

/ Lotika eco & fair shopping →

Warm hè, deze week! Je zit al snel te dagdromen over waaiende kokospalmen en mooie witte stranden. De Ethletic filp flops en schoenen worden deels gemaakt van rubber uit Sri Lanka.
Sri Lanka mooi eiland om vakantie te vieren. We dromen graag van al dat moois. Mooie stranden en wuivende palmbomen volop. De bevolking is zeer vriendelijk en is blij met elke toerist die komt.
De meeste mensen hebben het daar niet breed en hebben een eerlijk loon nodig om van te kunnen leven.
Onderwijs is gratis maar de nodige school uniformpjes en schoolboeken enz. niet. Met het tappen van de rubber en een fair loon wat het merk Ethletic betaald is al veel gerealiseerd. Schoon drinkwater bij elk huis in het dorp en op de plantage. Ook is er nu elektriciteit voor elk huis en op de plantage.


Rubber en FSC

Rubberplantage FSC gecertificeerd voor duurzaam bosbeheer.
Educatie over het milieu voor werknemers en dorpsbewoners.

Natuurrubber
Rubberboom / Hevea Brasiliensis
1 ha met rubberbomen recycleert 7 keer
meer C02 dan 1 ha regenwoud. Het regenwoud mag niet gekapt wordt voor aanplant van een rubberplantage .
Een rubberboom geeft 25 tot 30 rubber daarom is het noodzakelijk dat men ook zorgt voor nieuwe aanplant van rubberbomen. De nieuw geplante rubber boom geeft pas na 7 jaar rubber.

De schoenen van het merk Ethletic zijn de eerste en meest duurzame schoenen sinds 2007. Ethletic gebruikt geen dierlijke materialen in de schoenen en ook niet in de lijm of kleurstoffen. De zolen van de schoenen worden gemaakt van natuurrubber afkomstig van een door de FSC gecertificeerde plantage in Sri Lanka. De bio fairtade katoen komt uit India. De schoenen worden vervolgens fair, duurzaam en vegan.
gemaakt in Pakistan. Neem een kijkje voor de mooie modellen en trendy kleuren https://www.lotika.nl/schoenen

www.lotika.nl

Foto's

Tags

duurzaamethleticfair trade schoenfairtrade schoenflip flopgoede schoenmakkelijke schoenpalmboomrubberboomslippersneakersri lankavakantievegan

Meer nieuwsberichten