Koningin Beatrix als Nederlands stijlicoon

/ Holland Design & Gifts →

Koningin Beatrix als Nederlands stijlicoon
De ‘werkkleding’ van koningin Beatrix lijkt bijna een uniform. Deze uniformiteit zorgt voor een herkenbaar en vertrouwd gezicht. De stijl van haar hoeden en haar jurken geeft koningin Beatrix een representatieve en verzorgde uitstraling. Haar hoeden zijn immer een aanvulling op haar kleding. De hoeden en kleding worden altijd als combinatie ontworpen en gekleurd. Koningin Beatrix’ smaak in mode is erg herkenbaar. Daarom was koningin Beatrix regelmatig zelf betrokken bij het ontwerpen van haar hoeden. In ‘Chapeaux! De hoeden van Koningin Beatrix’ staat de modesmaak van Beatrix centraal. Haar smaak vormt de rode draad door de mooie tentoonstelling.

Hoeden & hun makers in Paleis het Loo
Niet alleen de hoeden, maar ook de hoedenmakers krijgen een podium ‘Chapeaux!’ in Paleis het Loo. Koningin Beatrix werkt met vaste hoedenontwerpers. Daarvan zijn veel Nederlandse ontwerpers, zoals Harry Scheltens, Emy Bloemheuvel en Suzanne Moulijn. Door de jaren heen hebben deze hoedenmakers haar hoeden niet alleen ontworpen maar bestaande ontwerpen ook aangepast. Op deze manier kon koningin Beatrix haar hoeden opnieuw dragen. In sommige gevallen is zelfs het oorspronkelijke model aangepast; een typisch Nederlandse manier van besparen.

Hoeden verrassing in de Balzaal, Paleis het Loo
Paleis het Loo heeft aandacht besteed aan de gelegenheden waarop koningin Beatrix verscheen met haar hoeden. Door middel van foto’s wordt gedemonstreerd hoe koningin Beatrix de hoeden droeg. De hoofddeksels zijn afkomstig uit de Koninklijke Verzamelingen in Den Haag. Maarten Spruyt en Tsur Reshef zijn verantwoordelijk voor het ontwerp van de tentoonstelling. De hoeden zijn niet alleen in dat gedeelte van het museum zichtbaar, ook in het restaurant Balzaal van het Paleis het Loo zijn de hoeden te vinden. Restaurant Balzaal heeft zich namelijk door dit thema laten inspireren. De banketbakker van Apeldoorn heeft speciaal voor Paleis het Loo taartjes ontworpen. In de Balzaal kun je namelijk taartjes in de vorm van een hoed nuttigen!

Breng jouw bezoek aan Paleis het Loo in Dutch Design mode!

Blog van: https://shop.holland.com/blog/2017/08/09/paleis-het-loo-hoeden-koningin-beatrix/

Tags

amsterdamcadeaudesigndesignideasdesigninspirationdesigninteriordesignloversdutchdutch designdutchdesignergiftgiftshandmadehollandinstadesignoriginalpresentzien & doen

Meer nieuwsberichten